Herinneringen...

Rainbow Bridge

Er is een plaats in de hemel die Rainbow Bridge heet.

Als een dier, dat een hele sterke binding heeft met iemand hier, overlijdt, gaat dit huisdier naar Rainbow Bridge.

Daar zijn graslanden en heuvels voor al onze speciale vrienden, zodat ze kunnen rennen en samen kunnen spelen. Er is genoeg eten, water en zonneschijn en onze vrienden zijn er warm en comfortabel.

Alle zieke en oude dieren worden hersteld in gezondheid en kracht; die gewond of verminkt waren worden weer ongeschonden en sterk, precies zoals wij ze herinneren in onze dromen.

De dieren zijn gelukkig en tevreden, maar er is één ding: ze missen allemaal een speciaal iemand, iemand die achtergelaten is.........

Ze rennen en spelen samen, maar er komt een dag waarin er één plotseling stopt en in de verte kijkt. Zijn heldere ogen staan strak; zijn verlangende lichaam begint te trillen. Opeens breekt hij uit de groep, vliegt over het gras, sneller en sneller. Je bent gezien, en wanneer jij en je speciale vriend elkaar eindelijk treffen, houden jullie elkaar stevig vast in dit vreugdevolle weerzien, om nooit meer apart te zijn.

De vrolijke kussen regenen op je gezicht; je handen aaien de liefdevolle kop, en je kijkt in die vertrouwde ogen, zo lang weg uit je leven, maar altijd aanwezig in je hart.

Dan kruis je Rainbow Bridge, SAMEN!!

 

rainbow bridge

 

Gina

In september 2001 zijn we naar Engeland gegaan om een reeds lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Wij zijn naar de Corydon kennel van de familie Blake geweest en hebben daar een prachtig darksable teefje gehaald.

Gina (Corydon Gold Decima) is geboren op 2 mei 2001. Ze was, toen ze jong was, "a naughty girl" zoals de Blakes al voorspelden!

P5310179 aangepast

Stamboom

 

Afscheid nemen is altijd moeilijk, maar soms onvermijdelijk. Op 25 januari 2014 hebben we helaas moeten besluiten om onze Gina in te laten slapen.

Ze is ruim 12 jaar geworden.

P8270461 450

 

Lynn

Lynn (Marwiland Autumn Leaf) is geboren op 2 november 1996 en had net als haar moeder een gitzwarte vacht en was zeer temperamentvol en vrolijk.

Ze was een echte "werkhond" en heeft diverse diploma's gehaald bij de gehoorzaamheidstraining.

 

En kind van haar moeder zijnde, vond ze flyball en doggydance ook helemaal geweldig!

 

Lynn (rechts) met Joyimg016 300

Stamboom

 

Stiekem de frisbee uit de disselbak van de caravan pakken...P6070203 250

Flyball:

 

Zo snel als je kunt over 4 sprongen naar het flybalapparaat, trap op het plankje waardoor de tennisbal wordt gelanceerd, vang de bal en ga zo snel mogelijk weer over dezelfde sprongen terug

Lynn flyball-baan 250

 

Lynn flyball 250

 

Een familiefoto:

vlnr: Harro (opa), Saartje (overgrootmoeder), Brisca (oma), Fanny, (tante), Joy (moeder), Lynn.

 

img051 familie van Joy en Lynn

Joy

Joy (Brisly Paradise Andromeda) is geboren in 1993 en overleden in 2008. Ze is 14 1/2 jaar geworden.

 

Ze was een tricolour teef met gitzwarte haren en prachtige donkere tanaftekeningen. Haar lievelings speelgoed was een tennisbal en ze heeft zich dan ook met volle overgave gestort op Flyball.

Joy is in 1996 gedekt door de tricolour reu Booker (Steadlyn Catalyzer), waarna ze 5 pups kreeg. Een dochter uit dit nest is bij ons gebleven: Lynn (Marwiland Autumn Leaf).

 

Joy (rechts) met haar dochter Lynn

Lynn en Joy 400

Stamboom

Joy (rechts) met Gina

P5310176-382x300 Gina Joy

Joy, 14 jaar

P2090134 200

 

Laika

Met de komst van Laika (Lady Lorraine of the Conny House) is het allemaal begonnen.

 

85-132 img049 Laika pup liggen 300

 

Stamboom

Onze kinderen (toen nog heel klein) waren niet erg gecharmeerd van honden. Een van hen is als dreumes omver gelopen door een grote hond die overigens niets verkeerds van plan was.

Na uitgebreid allerlei rassen bestudeerd te hebben, kwamen we tot de conclusie dat onze eerste eigen hond een Schotse Herdershond moest zijn en we wilden wel graag een pup. Hond en kinders zouden zo het beste aan elkaar kunnen wennen.

Bij Schotse Herderkennel "Of the Conny House" hadden ze een nestje Collies, waarvan nog 2 teefjes beschikbaar waren. We gingen de pups bekijken en konden gelijk met al onze vragen terecht bij de familie Mommers.

We zijn Laika op 31 december 1985 gaan halen. Na een eerste schrikreactie van de jongste, zijn juist die twee de grootste vrienden geworden!

Laika groeide voorspoedig op en was precies de hond die we voor ogen hadden. Ze was vriendelijk naar alles en iedereen en heel geduldig ten opzichte van de kinderen.

We hebben 12 jaar van haar mogen genieten.

 

laika staand